Blog

Парк-музей Владислав Варненчик

11.08.2012 01:42

 

Паркът на музея отново се напълни с рицари и дами. Ставаме все по-добри в изработването на брони и щитове, а идеите ни все по-разнообразни. Даже средновековните рицари биха ни завидели на сръчната изработка :)

Плаж Аспарухово

11.08.2012 01:39

 

Времето е само за плаж! И ние няма да пропуснем възможността да поиграем до насита във водата. Беше страхотно! Построихме невероятни пясъчни дворци. А Марти успешно започна да плува над вода и то само благодарение на супер специалните си водни очила.

Провадия / Крепост Овеч

11.08.2012 01:37

 

С раниците на гръб поехме по стръмната еко-пътека към крепостта Овеч. След дълго изкачване по стълби стигнахме до останките от средновековната крепост. Видяхме уникалния 80-метров кладенец, възстановения мост, бойници и църкви и се скрихме на сянка в една от наблюдателниците. После се спуснахме по каменните стълби, запазени още от 11-14 век към изворче с ледено студена вода. Най-често чуваните думи днес бяха "Страхотно е!"  / е, естествено ако не броим тези на Илка "Моля за тишина в колата!" ;) /

Девня Музей на мозайките / Вълшебни извори

11.08.2011 01:36

 

Екскурзията ни днес ни заведе до Девня и Музея на мозайките там. Беше много интересно да видим запазените от 1700 години мозайки на Медуза Горгона, Ганимед, Зевс и Антиопа, Сезоните и други. Беше ни много интересно. После поиграхме на криеница сред останките от римския дом както може би са играли преди хиляди години други деца.

Следващата спирка по маршрута ни беше Вълшебният извор, където открихме прекрасно направена на огромна поляна детска площадка с всичко необходимо за забавни игри. Разгледахме малкия зоопарк и се запознахме с една любопитна и малко нахална маймунка и една още по-любопитна и по-нахална коза :)

Джанавара

11.08.2011 01:34

 

Отидохме на гости на археологическата експедиция, която прави разкопки край раннохристиянската църква в местността. Ръководителят на разкопките н.с. Александър Минчев и някои от участниците от Канада и САЩ ни разказаха и показаха как работят и какво са открили. Беше много впечатляващо.

И ние търсихме свое съкровище, но за него не ни трябваха инструментите на археолозите, а бърз ум, наблюдателност, издържливост и спортни умения. Преминахме смело през 8 трудни препятствия и се справихме успешно с всички, за да достигнем най-накрая до нашето съкровище, от което всеки получи по камъче за спомен.

Плаж Аспарухово / Брейк

11.08.2011 01:33

 

Аааах, моретоооо...! Слънце, пясък и море - какво ли му трябва повече на човек за да бъде щастлив. Особено ако е с група съмишленици плискащи, пляскащи, викащи, плуващи с него.

Балчик Двореца

11.08.2011 01:30

 

Днес бяхме в Двореца в Балчик. Не ни стигна деня да обиколим всички прекрасни градини и да поиграем във всяко невероятно кътче на ботаническата градина. От нас да знаете - мястото е перфектно за игра на криеница!

Разгледахме и Двореца на румънската царица Мария, посвирихме на ксилофон, проследихме сложната система, по която са свързани езерцата и естествено не пропуснахме да цопнем в някои от тях.

Фичоза

28.07.2011 23:19

 

Днес съчетахме плажа и пикника в гората. Беше невероятно хубаво да играем в морето. Намерихме си малък залив, заграден като басейн в морето и се нащуряхме на воля. При строежа на пясъчния ни замък попаднахме на слой глина и се отдадохме на неговото проучване, извличане и използване.

В прохладната сянка на горичката на плажа си направихме малък огън и препекохме всички вкусотийки, които си носехме и си устроихме вкусна трапеза.

Мнооого хубав ден! Искаме още!

Парк-музей "Владислав Варненчик"

28.07.2011 23:15

 

Обичаме си го това място и не би ни омръзнало да ходим отново и отново там. Харесва ни загадъчната история на рицарите и страшно обичаме да се превъплъщаваме в техните образи. За целта си изработихме невероятни и уникални боздугани, щитове, лъкове и мечове. Роси много ни помогна за да осъществим идеите си и изпипаме детайлите.

Морска градина

28.07.2011 23:12

 

Срещнахме коминочистач и дано ни на късмет, че много планове и мечти имаме :-)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>