Арт студио "Игралница занималница"

 

Рисувайки малките деца стават по-наблюдателни, чувствителни и възпитават у себе си усет към красивото и любов към природата.

При нас няма възрастови ограничения. Всеки е добре дошъл да се присъедини към групата, която се събира всяка събота от 10.00 до 13.00 часа или от 13.00 до 16.00 е ръководена от художничката Теодора Скорчева.                                        

Децата в студиото работят с различни материали и техники за да усетят широките възможности, които им дава изобразителното изкуство. Възможността да изразят себе си, своето усещане за света, своите чувства, мисли и мечти.

С много старание рисуват с водни и темперни бои, сухи пастели и цветни моливи, рисуват върху стъкло и текстил, правят апликации с природни и други материали.

Тези, на които им се отдава скулптурата, правят релефи от пластилин, които отливат от гипс, а бъдещите графици рисуват с туш и перо и правят линогравюра.

Желаещите да кандидатстват след  4 и 7 клас в специализирано училище по изобразителни изкуства работят по изпитните задачи: натюрморт-етюд и фигурална композиция.

Рисува се върху картон с размер 35/50 см.,за да може рисунките да участват в различни конкурси.

В края на учебната година се провежда изложба, където всеки може да се полюбува на таланта и постиженията на малките художници.

Част от изложбата  и участия в конкурси и награди можете да разгледате тук   www.facebook.com/media/set/?set=a.389505777766494.105148.100001212248680&type=3