Поничка - понито, което децата осиновиха

03.04.2014 19:16

Защо да осиновите животно от Варненския зоопарк?

 

Не, не можете да си го вземете у дома!

 

Попитайте обаче маймунките, мечката, мишелова, нутриите или тигъра. Всеки от голямото семейство на зоопарка ще ви разкаже за новата програма за осиновяване, която дава възможност за подобряване условията на отглеждане, за създаване на положителни емоции на двукраки и четирикраки, за помощ в изхранването и за много любов.

 

Чрез осиновяването споделяте своята обич към животните като им осигурявате възможно най-добра грижа. Ставате отговорен за някого. А да си отговорен е важно качество и умение, което Зоопарк Варна и детски център „Игралница занималница” искат да градят у децата.

 

Затова децата от центъра ще станат отговорни родители на красиво бяло момиченце пони, което живее в зоопарка. Избрали са и и име – ще се казва Поничка. Приготвили са за нея торта от пресни моркови и ябълки. Купили са и гребен и специална четка, защото тя е млада дама, която трябва да поддържа красивия си външен вид. Вече има сформиран екип от „ стилисти” готови да я консултират. Направили са си и специална касичка, в която събират стотинки за здравословната диета на Поничка.

 

Осиновяването на Поничка можете да гледате тук bnt.bg/news/obshtestvo/ponito-ponichka-e-osinoveno-ot-detsa