Blog

Белослав / Музей на стъклото

28.07.2011 23:10

 

Заедно с нашите приятели от Хлапета.com поехме на пътешествие с влак и ферибот към далееечната гара Белослав :). За много от нас това беше първо пътуване с влак и емоциите бяха много.

Музеят на стъклото напълно оправда очакванията ни за нещо специално, невероятно и красиво. Бяхме чели и чували за него от децата, ходили преди това. Но и сто приказки не могат да се сравнят с преживяването да видиш оживялото стъкло и да надникнеш в Стъклената пещера.

Специални благодарности на домакините ни от Инхом, които се отнасят към нас с много внимание, усмивки и търпимост!

Побити камъни

27.07.2011 20:44

 

Това място сякаш крие някаква магия. Обикаляхме дълго по пясъчните пътеки, оприличавахме камъните на хора и животни, изкачвахме хълмове за да погледнем от високо невероятната картина на "Побити камъни".

Докато си почивахме си измайсторихме страхотен проект - диорама на динозаври, живели преди 95-60 млн. години. И сме много горди с успеха си!

Природен парк "Златни пясъци"

24.07.2011 23:10

 

Малко сме уморени от игри и приключения цяла седмица. Затова днес предпочетохме прохладата на гората и игри, които не искат много бягане. Опитахме обаче всякакви - от "Не се сърди, човече", през игра на точки, на "Лъжици и купички", та до любимото ни оцветяване.

Имаме и свое собствено изобретение! Ако никога не сте чували как се играе шах със зарче, то е най-вероятно, защото никога не сте били в Игралница-занималница :))) Стана ли ви любопитно? Елате и ще ви научим ( за ужас на всички запалени шахматисти ).

Докато правехме експедиция из гората открихме даже една малка пещера и някои от нас са сигурни, че вътре живее ако не мечка, то поне тигър или "горска пантера" :) Мдааамммм!

Боровец

24.07.2011 23:09

 

Няма по-хубаво място във ветровит и горещ юлски ден от голяяяяяма поляна сред гората с много деца на нея и всичките с желание да играят, да играят, да играят :) Днес имаше от всичко - и народна топка, и "Бяло, зелено, червено", и сляпа баба, и почивки на сянка, и отново гоненици...

Само някой да не си помисли, че сме се изморили ;))) Ние умора нямаме!

Парк Аспарухово

24.07.2011 23:07

 

Приготвихме си днес хавлиите и банските и тръгнахме да превземаме плажа в Аспарухово. Вятърът и вълнението не бяха съгласни явно с нашия десант и въпреки настояванията ни се наложи да сменим обекта за превземане.

Хитът на днешния ден беше играта на въже "Бяло, зелено, червено" и някои от нас показаха рекордни резултати.

Сашо ни очакваше на сцена "Раковина" с поредната порция фигури от брейка. И ние го изненадахме с постигнатото след тренировки буквално във всяка възможна секунда.

Конна база Виница / приключенски игри в гората

24.07.2011 23:04

 

Днес бяхме жокеи. Ако искате да ни видите перфектните стойки на ездачи надникнете във фотогалерията.

Ако искате да видите майсторите по разпъване на палатки - пак надникнете във фотогалерията.

Ако никога не сте виждали стойка на ръце, изпълнена сред борова гора - амиииии... във фотогалерията :)))

А ако искате да знаете какво е играеш на Стрелкички и да бъдеш следотърсач, ние ще ви разкажем! Защото беше страхотно!

Capella play / Екопарк

24.07.2011 23:02

 

Здравейте! Ето че започваме нова поредица от забавления и приключения. Времето се опита да ни разколебае, но някакви си насъбрали се черни облаци могат само да направят деня ни още по-интересен.

Прекарахме преди обеда в страхотната обстановка на Capella play  в Мол Варна. Облаците се съгласиха, че не се предаваме лесно и ни оставиха на спокойствие след обяд. Така успяхме добре да си поиграем и в Екопарка.

Направихме си Списъци на лятото, в които записахме 10-те неща, които искаме да правим това лято. В края му ще отбележим кои сме успели да направим. Някои от нас май ще стягат куфарите към Хавай за да си изпълнят желанията ;))))

Батова

14.07.2010 20:55

 

Ама и ние случихме ден за пикник днес... Но не се оплакваме много. Намерихме си хубава полянка до реката и голямо огнище. Събрахме съчки и запалихме огън. Дъждът успя да ни почака докато сладко си хапвахме от вкусотийките, които си приготвихме. Трябваше да ни видите доволните физиономийки :))) После както си играехме в гората и изведнъж заваля. Но пак беше весело защото бягахме под дъждовните капки, а това не ни се случва често... Автобусът ни прибра по-рано в читалището и там си доиграхме.

За съжаление това беше последния ден на тази смяна на Игралница-занималница. Надяваме се, че не е последната ни среща. До скоро, приятелчета!

Парк-музей "Владислав Варненчик"

10.07.2010 19:45

 

От днес можете да се обръщате към нас със сър Борко, сър Данчо или лейди Миреа например :))) Потопихме се в загадъчната атмосфера на разкази за рицари и дами, за змейове и дракони, смели битки, победи и загуби, за вълшебни отвари и изпитания. Средището за рицарски занаяти в парка на музея приюти усмихнатата ни дружинка, но не се задържахме дълго на едно място, защото имахме да търсим съкровище и да се справяме с всякакви препятствия - да преминаваме ров без да ни хване дракон, да покажем кой може да скача най-далече, да забъркаме вълшебна отвара, да търсим и откриваме ключове, да отгатваме гатанки... Само ще ви кажем под секрет, че съкровището се оказа много вкусноооо!

Върнахме се с много впечатления и с куп направени мечове, щитове, шлемове, боздугани, замъци и какво ли още не.

Морска градина / Аквариум / Брейк

10.07.2010 19:43

 

Днес туристите се превърнаха в пешеходци. С много спирки и почивки за игри стигнахме до Аквариума - целта на нашето пътешествие. Беше много интересно в приятната му прохлада да разгледаме от близо морски и речни обитатели.

След обед Сашо от SoulAward отново ни очакваше за да упражним и научим нови стъпки и комбинации. Беше "якоооо!" :) Искаме да се научим на всички сложни фигури, но знаем, че трябва здраво да тренираме.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>